Studentbostäder i Stockholm

Dags för dig att börja plugga? Vi hjälper dig hitta studentboende så att du kan fokusera på dina studier och studentliv.

Hyresvärdar

Bostad till alla.

Vi på HomeSpotter tycker att alla har rätt till ett tryggt förstahandskontrakt oavsett vad för ekonomisk bakgrund du har eller hur länge du väntat i bostadskön.

Studentbostad i Stockholm utan kö

Bostadssituationen för studenter är i Stockholm är riktigt tuff. Med över 90 000 studenter och endast 20 000 studentbostäder kan det ta lång tid att få lägenhet. Ofta längre än själva studenttiden. Men det finns andra sätt! HomeSpotter hittar studentbostäder i Stockholm som inte kräver någon bostadskö. Studentlägenheter som istället delas ut efter först-till-kvarn, urval eller lottning.
HomeSpotter - Skippa bostadskön

Inga fler andrahandskontrakt

Vi vet, andrahandskontrakt är oftast tillfälliga, dyra och osäkra. Oftast betalar du alldeles för hög hyra för bostaden. Detta speciellt om du är student med en tight budget. HomeSpotter skapades med visionen att vi kan göra Stockholms bostadsmarknad tillgänglig för alla. Oavsett vad för ekonomisk bakgrund du har eller hur länge du väntat i bostadskön har du rätt till ett tryggt boende.
HomeSpotter - Bli meddelad direkt i din telefon när vi hittar lägenhet åt dig

Inte råd med kontantinsats?

Att köpa bostad kräver oftast hundratusentals kronor i kontantinsats. Dyrt, tycker vi! Och något som de flesta studenter inte har råd med. Vi hjälper dig hyra studentlägenhet i Stockholm. Förstahandskontrakt som inte kräver någon tidigare bostadskö.
HomeSpotter - Samla alla hyresvärdar på ett och samma ställe och få lägenhet snabbare
HomeSpotter - Skippa bostadskön

Såhär funkar det

1

Registrera dig

Börja med att registrera ett konto så att vi kan skicka ut lediga lägenheter till dig direkt via e-post och SMS.

2

Ange dina önskemål

Välj vad det är för typ av lägenhet du letar efter. Hur många rum, antal kvadratmeter samt hur mycket den får kosta.

3

Luta dig tillbaka

Nu kan du luta dig tillbaka. Vi håller reda på bostadsmarknaden åt dig, och så fort en lämplig lägenhet dyker upp ser vi till att du får reda på det så fort som möjligt.

Vad våra kunder säger om oss

Hör vad våra fantastiska kunder har att säga.
Superbra att det finns en tjänst som samlar seriösa hyresvärdar.
Demanesh L
HomeSpotter Bas
Det var en chansning då jag inte hade någon erfarenhet av hemsidan. Jag fick många tips och hittade tillslut en bra bostad, jag hade aldrig hittat dit utan hjälp från HomeSpotter.
Lars A
HomeSpotter Prio
En bra o smidig tjänst som hjälper en att hitta sidor och lägenheter som man aldrig hade hittat annars.
Kim T
HomeSpotter Bas
HomeSpotter är en väldigt bra idé att underlätta sökandet efter bostad. Bostadsmarknaden är en djungel som man inte själv kan navigera i. Det är positivt att få en chans till lägenhet utanför de större bostadsförmedlingarna där lång kötid krävs.
Ann R
HomeSpotter Prio
Homespotter ger dig som letar bostad en chans från första anmälningsdagen vilket skiljer sig från andra bostadsförmedlingar där det oftast är kötid som gäller.
Jannike M
HomeSpotter Bas
Jag tycker att det är väldigt bra att man får tips direkt i mobilen så att man kan vara snabb på bollen med att anmäla sitt intresse för en lägenhet. Väldigt bra tjänst!
Sophia S
HomeSpotter Prio
Mycket mer direkt och effektiv än andra, liknande tjänster jag använt! Större utbud av bostadsförmedlare.
Viktor U
HomeSpotter Prio
Jag tycker att tjänsten i sig är bra, men finns såklart alltid förbättringspotential.
Nova M
HomeSpotter Bas
Det var både smidigt och prisvärt! Mycket med tips och skönt att man fick tipsen direkt till sin mail.
Isabella R
HomeSpotter Prio
Bra med mail ofta om lägenheter. Hade önskat att man kunnat anpassa önskemål om område ännu mera. Men funkar väldigt bra för personer som inte har alltför specifika önskemål om område.
Nadja K
HomeSpotter Bas

Studentbostäder hos HomeSpotter

Med över 90 000 studenter som studerar i Stockholm, och under 20 000 studentbostäder är det svårt att hitta bostad i Stockholm. De flesta studentlägenheter förmedlas efter bostadskö som oftast är längre än själva utbildningen. Studenter tvingas istället hitta bostad på andra sätt. Via ett dyrt andrahandskontrakt, som inneboende eller långt ifrån studieplatsen. Detta leder också till att de flesta studenter behöver arbeta extra vid sidan av sina studier för att få det att gå runt.

Som tur är finns det andra sätt att hitta en studentlägenhet. Ett alternativ för studentbostäder som inte kräver någon tidigare kötid. Det är så vi hjälper till på HomeSpotter. Vi samlar Stockholms kommunala och privata hyresvärdar på ett och samma ställe. När sedan en studentbostad som inte kräver bostadskö dyker upp meddelar vi dig på direkten. De här studentlägenheterna är förstahandskontrakt som istället tilldelas utefter lottning, urval eller först-till-kvarn. Du slipper helt enkelt att stå i studentbostadskö. Perfekt för dig som är nuvarande eller blivande student och behöver hitta en studentbostad i Stockholm.

Vad krävs för att få en studentbostad?

Att hitta studentbostad, eller lägenhet i Stockholm är inte lätt. Det vanligaste är att ställa sig i bostadskö hos SSSB eller Stiftelsen Stockholms Studentbostäder. Tyvärr råder det bostadsbrist på studentlägenheter i Stockholm så många studenter använder alternativa sätt att få bostad. Du kan leta efter andrahandsbostäder, bli inneboende hos en familj eller hitta tillfällig studentbostad. Det kan vara bra att ställa dig i stockholms olika bostadsköer. Använd ditt sociala nätverk och kontakter för alla tips du kan få när du söker studentboende, ett studentrum eller kollektiv i Stockholm. Det kan även vara en god idé att söka tillsammans med kompisar då ni kan dela en större lägenhet till en rimlig kostnad. Vårt bästa tips är att ta hjälp av HomeSpotter för att hålla koll på stockholms hyresvärdar och hitta studentboende som inte kräver bostadskö.

Hur hittar jag studentbostad i Stockholm?

En studentbostad är till för dig som studerar på heltid eller halvfart. Det vill säga, du behöver kunna visa att du studerar vid en högskola, universitet eller yrkeshögskola. Detta kan du göra genom ditt student id eller antagningsbesked från antagning.se. Tumregeln är att om du får studiemedel från CSN så har du med största sannolikhet rätt till att ansöka om en studentbostad. Tänk på att kraven kan variera för olika hyresvärdar. De villkor som gäller för specifika studentbostäder står i lägenhetsannonsen.

Olika typer av studentbostäder

Det finns olika sorters studentbostäder, och för dig som är student kan det vara bra att känna till de olika alternativ som finns. Först ut, studentlägenheter. En studentlägenhet är som en vanlig lägenhet fast oftast något mindre i storlek och betydligt billigare. En studentlägenhet är speciellt avsatt åt studenter och det krävs att du studerar på minst halvtid. Alternativ två är ett korridorsrum. Detta är en studentbostad där du kan ha en lite mindre kokvrå i ditt eget utrymme och sedan ett  större gemensamt kök som delas med andra i din studentkorridor. Oftast har du egen toalett och dusch - men det kan hända att även de här utrymmena delas med dina studentkamrater. Sist ut är kollektivboende eller delad bostad. Detta påminner mycket om en studentkorridor. Ett kollektivboende är en bostad du delar med andra. Oftast ett hus eller en större lägenhet där varje boende har sitt egna rum men delar på de gemensamma ytorna. Som du märker finns det flera olika sorters studentbostäder och boendeformer att välja på. De studentlägenheter du hittar hos HomeSpotter är endast förstahandskontrakt som inte kräver någon tidigare bostadskö. Detta kan vara studentlägenheter eller lägenhet i en studentkorridor.

Bo i Stockholm som student

Studenttiden är en fantastisk tid för många. Det är då vänner skapas, värderingar formas och framtiden stakas ut. Stockholm är inte bara en av sveriges vackraste städer men också den landets största studentstad med över 90 000 studenter. Några av landets främsta utbildningar hittar du i Stockholm på universitet och högskolor såsom Stockholms Universitet, KTH, Handelshögskolan, Musikhögskolan och Försvarshögskolan med flera. Stockholm ger dig som student den perfekta blandningen mellan verklighet och studentliv. Oavsett om du gillar kultur, shopping, träning eller friluftsliv så har du en uppsjö av valmöjligheter. En stor faktor till att du trivs som student i Stockholm är hur du bor. Det är därför viktigt att så tidigt hitta en studentbostad där du trivs. En lägenhet som är nära till din skola och dina klasskompisar.

Oavsett hur du väljer att ditt studentboende ska se ut önskar vi på HomeSpotter dig lycka till i jakten på studentlägenhet.

Inga köer. Bara hem.

Kom igång redan idag och hitta ditt nya hem.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Feature imageFeature imageFeature imageFeature imageFeature image