Förstahandskontrakt
i Stockholm utan

Bostad i Stockholm - helt utan kötid. Vi hjälper dig hitta ett förstahandskontrakt snabbt och enkelt.

Hyresvärdar

Förstahandskontrakt till alla.

Vi på HomeSpotter tycker att alla har rätt till ett tryggt förstahandskontrakt oavsett vad för ekonomisk bakgrund du har eller hur länge du väntat i bostadskön.

Hyr lägenhet i Stockholm utan kö

Bostadssituationen i Stockholm är riktigt tuff. Ett förstahandskontrakt genom bostadskön tar i genomsnitt 9 år att få. Det finns andra sätt! HomeSpotter hittar bostäder i Stockholm som inte kräver någon bostadskö. Lägenheter som istället delas ut efter först-till-kvarn, urval eller lottning.
HomeSpotter - Skippa bostadskön

Inga fler andrahandskontrakt

Vi vet, andrahandskontrakt är oftast tillfälliga, dyra och osäkra. Oftast betalar du alldeles för hög hyra och får endast bo kvar en kortare tid innan hyresvärden vill ha tillbaka bostaden. HomeSpotter skapades med visionen att vi kan göra Stockholms bostadsmarknad tillgänglig för alla. Oavsett vad för ekonomisk bakgrund du har eller hur länge du väntat i bostadskön har du rätt till ett tryggt boende.

HomeSpotter - Bli meddelad direkt i din telefon när vi hittar lägenhet åt dig

Inte råd med kontantinsats?

Att köpa bostad kräver oftast hundratusentals kronor i kontantinsats. Dyrt, tycker vi! Vi hjälper dig hyra lägenhet i Stockholm. Förstahandskontrakt som inte kräver någon tidigare bostadskö.
HomeSpotter - Samla alla hyresvärdar på ett och samma ställe och få lägenhet snabbare
HomeSpotter - Skippa bostadskön

Såhär funkar det

1

Registrera dig

Börja med att registrera ett konto så att vi kan skicka ut lediga lägenheter till dig direkt via e-post och SMS.

2

Ange dina önskemål

Välj vad det är för typ av lägenhet du letar efter. Hur många rum, antal kvadratmeter samt hur mycket den får kosta.

3

Luta dig tillbaka

Nu kan du luta dig tillbaka. Vi håller reda på bostadsmarknaden åt dig, och så fort en lämplig lägenhet dyker upp ser vi till att du får reda på det så fort som möjligt.

Omdömen

December 21, 2022

Fick lägenhet efter 4 månader. Jag tycker att detta är en kanonbra tjänst som underlättar oerhört mycket i lägenhetsjakten. Utan den hade det varit betydligt mycket mer krävande att leta lägenhet.

Brian

Verifierad användare

November 29, 2022

Jag gillar HomeSpotter, dem har koll på bostadsmarknaden och ger tydliga tipps på bostäder att söka. Enkelt att filtrera efter budget och läge. Enkel att använda och bra kundtjänst.

Ina

Verifierad användare

November 22, 2022

HomeSpotter är en bra och mycket hjälpsam tjänst. Personalen är bäst och de svarar jättesnabb. Personalen är jätte trevligt och hjälper allt som man önskar.

Humaira

Verifierad användare

Se omdömen

Förstahandskontrakt i Stockholm med HomeSpotter

Letar du efter förstahandskontrakt i Stockholm? Då har du kommit rätt, vi på HomeSpotter hjälper dig med förstahandskontrakt i Stockholm eller storstockholm. Ange dina önskemål för lägenheten - antal rum, storlek och hyrespris, vi skickar sedan ut lediga bostäder direkt till dig via e-post eller SMS. Hos oss får du hjälp att hyra lägenhet. Välkommen till HomeSpotter.

Hur får man förstahandskontrakt i Stockholm

Att få förstahandskontrakt i Stockholm kan vara väldigt svårt och tar oftast väldigt lång tid. Stockholm, Sveriges huvudstad är en väldigt populär stad att bo i. Med många företag som har sina huvudkontor i Stockholm, vilket också gör att många vill flytta till Stockholm. Det vanligaste sättet att få förstahandskontrakt i Stockholm är att vänta i den traditionella bostadskön - Stockholms Bostadsförmedling. Enligt Bostadsförmedlingen är den genomsnittliga kötiden att få ett förstahandskontrakt i Stockholm 9 år. Den här statistiken talar om den tid det tar i hela Stockholm - innanför och utanför tullarna. Vill du ha lägenhet närmare centrum i områden såsom Vasastan, Södermalm, Kungsholmen, Östermalm, Norrmalm eller Gamla Stan bör du räkna med ännu längre tid. Men om du kan tänka dig att bo längre iväg kan det gå fortare.

På HomeSpotter gör vi all vi kan för att hjälpa dig hitta förstahandskontrakt i Stockholm utan kö. Det många inte vet är att privata hyresvärdar får lov att hyra ut hälften av sina egna bostäder själva. Bostäder som alltså inte hamnar i den vanliga bostadskön. De här lägenheterna hyrs oftast ut efter andra principer. Det kan vara lägenheter som tilldelas utefter lottning, urval eller först-till-kvarn principen. Förstahandskontrakt utan kö helt enkelt. Vi samlar alla hyresvärdar på ett och samma ställe för att hjälpa dig att snabbt hitta bostad i Stockholm

Vad är ett förstahandskontrakt

Ett förstahandskontrakt betyder att du är den primära hyresgästen och du hyr direkt från hyresvärden. Detta skapar många fördelar. Först och främst ger det dig en trygghet med eget förstahandskontrakt - en bostad du får behålla så länge du vill. Förutsatt att du sköter dig i din lägenhet och betalar hyran i tid. Hyreskostnaden för ditt förstahandskontrakt är oftast rimlig och du behöver inte betala något överpris för din bostad. Något som är väldigt vanligt om du hyr i andrahand. Att hyra lägenhet i Stockholm ger dig också pengar över till annat och det behövs ingen dyr kontantinsats för att köpa lägenhet.

Bostadssökartips

Vi vet att det kan ta lång tid och vara väldigt frustrerande att hitta en lägenhet att hyra i Stockholm. Det kan då vara bra att veta att HomeSpotter finns här för att hjälpa dig hitta ditt förstahandskontrakt. Ett första steg kan vara att besöka vår hyreshjälp, där delar vår expertpanel med sig av värdefulla tips om Stockholms bostadsmarknad. Tips om hur du kan hitta rätt bostad och hur du hyr lägenhet i Stockholm.

Nästa steg till ditt förstahandskontrakt i Stockholm är att gå med i HomeSpotters bevakningstjänst. Den här tjänsten hjälper dig att hålla dig uppdaterad när nya lediga lägenheter och hyresrätter dyker upp i Stockholm. Du anger dina önskemål för bostaden och när en matchning dyker upp meddelar vi dig direkt. I vår bevakningstjänst ingår både kommunala och privata hyresvärdar. Hyresvärdar som hyr ut förstahandskontrakt utan kö.
Vill du öka dina chanser ännu mera kan det vara en god idé att ladda ner en kopia av vårt hyresvärdsregister. Detta är en uppdaterad lista över Stockholms alla hyresvärdar - både kommunala och privata hyresvärdar. Listan går igenom vad som gäller för att få förstahandskontrakt hos respektive hyresvärd. Du hittar även extra tips om hur du bäst ökar dina chanser till bostad. Tips och råd som vi bara delar med oss utav till de som har en egen kopia av vårt hyresvärdsregister.

Slutligen är det viktigt att ha i åtanke att du behöver ha tålamod för att hitta bostad. Oftast tar det lite längre tid än du först tänkt dig. Det är även viktigt att överväga vilka alternativ det finns. Kolla på olika bostadsområden som du kanske inte tänkt dig förut. Finns det alternativ till att pendla från din nya bostad. Stockholm har ett bra nätverk med kollektivtrafik och det går oftast väldigt fort att ta sig från en förort till centrala Stockholm. Var även öppen för att leta efter bostad på olika håll. När du har fått ditt första förstahandskontrakt kommer det gå enklare i framtiden att få ett nytt.

Vi önskar dig lycka till som bostadssökande och jakten på förstahandskontrakt i Stockholm. Skulle du behöva hjälp finns vi på HomeSpotter här för dig.

Kom igång?

Lediga bostäder i Stockholm. Förstahandskontrakt som inte kräver någon tidigare bostadskö.
Hitta lägenhet