Hyra Bostad i Stockholm

Bostad i Stockholm - helt utan kötid. Vi hjälper dig som söker bostad i Stockholm.

Hyresvärdar

Bostad i Stockholm till alla.

Vi på HomeSpotter tycker att alla har rätt till en trygg bostad oavsett vad för ekonomisk bakgrund du har eller hur länge du väntat i bostadskön.

Hyra bostad i Stockholm utan kö

Bostadssituationen i Stockholm är riktigt tuff. Ett förstahandskontrakt genom bostadskön tar i genomsnitt 9 år att få. Det finns andra sätt! HomeSpotter hittar bostäder i Stockholm som inte kräver någon bostadskö. Lägenheter som istället delas ut efter först-till-kvarn, urval eller lottning.
HomeSpotter - Skippa bostadskön

Inga fler andrahandskontrakt

Vi vet, andrahandskontrakt är oftast tillfälliga, dyra och osäkra. Oftast betalar du alldeles för hög hyra och får endast bo kvar en kortare tid innan hyresvärden vill ha tillbaka bostaden. HomeSpotter skapades med visionen att vi kan göra Stockholms bostadsmarknad tillgänglig för alla. Oavsett vad för ekonomisk bakgrund du har eller hur länge du väntat i bostadskön har du rätt till ett tryggt boende.

HomeSpotter - Bli meddelad direkt i din telefon när vi hittar lägenhet åt dig

Inte råd med kontantinsats?

Att köpa bostad kräver oftast hundratusentals kronor i kontantinsats. Dyrt, tycker vi! Vi hjälper dig hyra lägenhet i Stockholm. Förstahandskontrakt som inte kräver någon tidigare bostadskö.
HomeSpotter - Samla alla hyresvärdar på ett och samma ställe och få lägenhet snabbare

Du kan lita på oss.

Gör som hundratals nöjda medlemmar och hitta förstahandskontrakt med HomeSpotter.
Mariana HomeSpotter
"Vi är så nöjda! Från att ha kämpat i 18 månader med att hitta ett större boende för vår växande familj fick vi nu på bara några veckor en superfin 3:a. Snabbt och enkelt! Flera intressanta erbjudanden har ramlat in i inkorgen, men vi nappade på det första och kan nu äntligen andas ut."

- Familjen Abdallah

Så här hjälper vi dig hitta bostad.

Registrera ett konto
Bli medlem
Registrera ett konto så att vår algoritm kan börja hjälpa dig hitta lägenheter.
Skapa Hyresprofil
Fyll i dina önskemål för storlek, antal rum och pris gällande bostad.
Ansök Bostäder
Vår smarta algoritm skickar nu ut lediga lägenheter till dig. De första lägenhetstipsen brukar komma inom 72 timmar. Det är nu upp till dig att ansöka för de lägenheter du är intresserad av.
Bli erbjuden bostad
Hur lång tid detta tar är helt individuellt och är baserat på dina önskemål
och hur aktiv du är med att ansöka bostäder.
Flytta In
Grattis till din nya lägenhet! Det är nu dags att signera hyresavtal med hyresvärden och flytta in.

Bostad i Stockholm med HomeSpotter

Letar du efter bostad i Stockholm? Välkommen till HomeSpotter, vi hjälper dig med bostad i Stockholm. HomeSpotter har utvecklat en smart algoritm som hjälper dig hitta bostäder i Stockholm som inte kräver någon tidigare bostadskö. Så fort vår robot hittat lägenheter som matchar dina önskemål skickar vi ut lägenhetstips direkt till din telefon. Slipp långa bostadsköer och dyra, otrygga andrahandskontrakt.

Söka bostad i Stockholm - hur gör jag?

De flesta av Stockholms bostäder hyrs ut genom Stockholms bostadsförmedling. Enligt den senaste statistiken tar det i genomsnitt 9 år att få bostad den här vägen. Det många inte vet är att privata hyresvärdar får hyra ut hälften av sina lägenheter på egen hand vilket öppnar för andra alternativ att söka bostad på. Många hyresvärdar hyr ut sina lägenheter efter bostadskö - alltså den som stått längs i kö får första chans till bostaden. Ett stort antal lägenheter hyrs istället ut efter andra regler. Detta kan vara först-till-kvarn bostäder där den som först anmäler sitt intresse för bostaden får den - oavsett tidigare bostadskö. Det förekommer även hyresvärdar som lottar ut lägenheten eller väljer den hyresgäst som är bäst lämpad. Det går alltså att få tag på ett förstahandskontrakt utan att behöva vänta flera år i bostadskön.

Alternativa sätt att hitta bostad

Vi rekommenderar bostadssökande att i första hand använda HomeSpotter för att hitta ett förstahandskontrakt och boende. Men det är däremot en god idé att söka bostad på flera olika håll för att öka dina chanser. Ett första alternativ kan vara ett andrahandskontrakt som ger dig tillfällig stabilitet tills du hittar något mer permanent. Andrahandskontrakt kan du hitta genom Blocket eller sociala medier. Det som är viktigt att tänka på vid hyra i andrahand är att du har ett ordentligt avtal och inte betalar förrän du sett bostaden personligen.

Fråga dina kontakter om de kan hjälpa dig. Väldigt ofta är det någon som känner någon som hyr ut en bostad och det är en god idé att ta hjälp av dina vänner och familj. Du kan även posta på dina sociala medier att du letar efter lägenhet och uppskattar alla tips du kan få.

Tips för dig som söker bostad i Stockholm

Vi vet att det kan ta lång tid och vara väldigt frustrerande att hitta en bostad att hyra i Stockholm. Det kan då vara bra att veta att HomeSpotter finns här för att hjälpa dig hitta ditt boende. Ett första steg kan vara att besöka vår hyreshjälp, där delar vår expertpanel med sig av värdefulla tips om Stockholms bostadsmarknad. Tips om hur du kan hitta rätt bostad och hur du hyr lägenhet i Stockholm.

Nästa steg till att hitta bostäder i Stockholm är att gå med i HomeSpotters bevakningstjänst. Den här tjänsten hjälper dig att hålla dig uppdaterad när nya lediga bostäder och hyresrätter dyker upp i Stockholm. Du anger dina önskemål för bostaden och när en matchning dyker upp meddelar vi dig direkt. I vår bevakningstjänst ingår både kommunala och privata hyresvärdar. Hyresvärdar som hyr ut bostad utan kö.

Vill du öka dina chanser ännu mera kan det vara en god idé att ladda ner en kopia av vårt hyresvärdsregister. Detta är en uppdaterad lista över Stockholms alla hyresvärdar - både kommunala och privata hyresvärdar. Listan går igenom vad som gäller för att få förstahandskontrakt hos respektive hyresvärd. Du hittar även extra tips om hur du bäst ökar dina chanser till bostad. Tips och råd som vi bara delar med oss utav till de som har en egen kopia av vårt hyresvärdsregister.

Slutligen är det viktigt att ha i åtanke att du behöver ha tålamod för att hitta bostad. Oftast tar det lite längre tid än du först tänkt dig. Det är även viktigt att överväga vilka alternativ det finns. Kolla på olika bostadsområden som du kanske inte tänkt dig förut. Finns det alternativ till att pendla från din nya bostad. Stockholm har ett bra nätverk med kollektivtrafik och det går oftast väldigt fort att ta sig från en förort till centrala Stockholm. Var även öppen för att leta efter bostad på olika håll. När du har fått ditt första förstahandskontrakt kommer det gå enklare i framtiden att få ett nytt.

Vi önskar dig lycka till som bostadssökande och jakten på bostad i Stockholm. Skulle du behöva hjälp finns vi på HomeSpotter här för dig.

Kom igång?

Lediga bostäder i Stockholm. Förstahandskontrakt som inte kräver någon tidigare bostadskö.
Hitta bostad